Tanácsok - tanácsok építkezéshez

Tanácsok építkezéshez

Tanácsok építkezéshez: Soha ne csak az árat nézze egy árajánlatban, hanem figyeljen arra is mit tartalmaz. Itt most a villanyszerelésről és egyéb elektromos dolgokról lesz szó.

Az olcsóbb lehet, hogy utólag a duplájába kerül !

Miért?

Amennyiben az elektromos tervezésből kimaradnak olyan berendezések, mint a telefon, televízió, klíma, kapunyitó, kaputelefon, kert világítás, antenna csatlakozás, parabola antenna, a villámvédelem, a garázslejáró jégmentesítő fűtése, a medence áramellátása, vagy egy külső csatlakozása a fűnyírónak, kerti-tó fűtésnek, díszvilágításnak. Ezeknek az utólagos kialakítása sokkal többe kerül, nem beszélve a kellemetlenségekről.Megvésni a frissen festett falat, felásni a szép pázsitot, nem lenne szép se olcsó mulatság.

Biztosíték tábla épület szintenként

Biztosíték tábla épület szintenként: Ha többszintes az épület, érdemes a felső szint bejáratánál a felső szinthez tartozó biztosíték táblát elhelyezni. Ez segít a hibakeresésben, és nem kell lejönni a lépcsőn a sötétben, ha egy biztosítékot vissza kell kapcsolni.

Belső házi telefon

Belső házi telefon: Hasznos ha az épület szintek között, egy belső házi telefon részére is beépítünk a vezetéket.

Számítógép hálózat

Számítógép hálózat kiépítése: Ha több számítógép is fog üzemelni, érdemes gondolni azok hálózatba kapcsolására is, tehát érdemes hálózatot kiépíteni. Gondolhatnánk vannak már wifi-s (router) vezeték nélküli hálózatok, de ezek a WLAN-megoldások nem tudnak minden igényt kielégíteni, könnyelműség lenne a hagyományos hálózat automatikus kiváltására használni. Általában kisebb a hatótávolságuk, érzékenyek a környezetre, a jelátvitel minőségük változó, míg a vezetékes hálózat folyamatosan egyenletes működésre képes.

A WiFi hálózat hátrányai

A WiFi hálózat hátrányai: Sajnos gyakran előfordul, hogy egyes eszközök nem jól működnek együtt, így gyakori a hálózati kapcsolat megszakadása.

 • a hálózati sugárzó - router, switch, stb - jele zavarható, s ahol sok WiFi eszköz működik, ott az egymás zavarása valószínű, ettől pedig a hálózati kapcsolat sebessége romlik, vagy gyakran megszakad a kapcsolat,
 • gyenge jelszint esetén a kapcsolat gyakran megszakad, vagy nagyon lassú lesz,
 • a sugárzás iránya nehezen szabályozható, vagy egyáltalán nem szabályozható, így olyan helyeken is használható az internetkapcsolatunk, ahol mi nem szeretnénk - pl az iroda előtti utcán -, és támadási pontot képez.
 • Bár nem jellemző, hogy gonosz hackerek notebookkal az iroda előtt ülnek éjjelente és az internetünket próbálják használni, vagy gépeinket feltörni, azért nem árt óvatosnak lenni. Az ördög nem alszik.

  A kábeles hálózat előnyei

  A kábeles hálózat előnyei:

 • a hálózat zárt rendszerű, a végpontok helye minden esetben ismert és korlátozható,
 • titkosítás nélkül is biztonságosan használható rendszert kapunk,
 • a megoldás elterjedtsége miatt már kiforrott technikáról van szó, minimális azon eszközök száma, amik nem működnek együtt,
 • a hozzáférések hardver szinten is korlátozhatóak (ha kihúzzuk egy végpont kábelét, nincs kapcsolata), ezzel is a biztonságot növelendő.
 • Aki biztonságra vágyik annak csak kábeles megoldás javasolt.

  Kaputelefon

  Kaputelefon: Az hogy esetleg videó kaputelefon lesz már lassan megszokott. Kapunyitóval, ISDN vonal esetén az analóg kimenetre kötve is használhatóak.

  Antenna, kábelnet, internet

  Antenna, kábelnet, internet: Ami lényeges lehet, hogy nem elég a tv részére egy koax kábelt kiépíteni, hanem ahány csatlakozás annyi különálló kábelt kell, egy nagyméretű dobozba a becsatlakozáshoz elvinni, ott egy elosztót kell felszerelni, csak így biztosítható a megfelelő jó minőségű vétel. Továbbá utólagosan bármikor könnyűszerrel kiépíthető bármelyik TV vételi hely közelében az (kábelnetes) internet.

  Bízunk benne hasznát veszi az itt leírtaknak, nem maradt más hátra minthogy: Sok sikert ! -kívánjunk az építkezéshez.

  Számítunk önre, ön is számíthat ránk .

  Várjuk a hívását.


  Kövics és fia

  A megbízható villanyszerelő